top of page
  • Writer's picturebreakfastspices

WRAPS MET HALLOUMI EN GEGRILDE GROENTEN

Ik ben de regen beu, meer dan beu. Daarom: een kleurrijk en meer zomers gerechtje om jullie op te vrolijken!



De lente zou in aantocht moeten zijn, al merken we er hier in België weinig van. We hebben al een paar zonnige dagen gehad, en geef nu eerlijk toe: daar wordt je toch echt blij van?!

Zoals de seizoenen veranderen, verandert het eten op ons bord. Bij warmer weer eet ik dan ook liever koude gerechten, maar eigenlijk kan me dat eens zo goed smaken op koudere dagen. Voor mij is vooral afwisseling belangrijk.


In dit gerechtje heb ik warm met koud gecombineerd. Op deze manier noem ik dit een gerechtje van alle seizoenen. Je kan de tortilla’s trouwens ook heel makkelijk eten als lunch, het zal je sowieso smaken!



En voor wie altijd benieuwd was naar halloumi:

in dit gerechtje krijg je de kans om kennis te maken!


 

VOEDINGSWAARDEN (per persoon):

629 kcalorieën

50.2g koolhydraten

32.7g vetten

26.6g eiwitten


- -

Ingrediënten (2 personen):

  • 4 volkoren tortilla’s

  • 1 aubergine

  • 1/2 blok halloumi

  • 1/2 zakje rucola

  • een paar takjes verse munt

  • 150g groene druiven

  • 40g pecannoten

  • 50g Griekse yoghurt 0% vet

  • Sap van 1/2 citroen

  • Kruiden: currypoeder, mosterd/dille, zwarte peper

- -


ZO MAAK JE HET:

  1. Verwarm de tortilla’s zonder olie of ander bereidingsvet in de pan. Zet op hoog vuur en draai regelmatig om, ze zijn gevoelig voor aanbakken!

  2. In dezelfde pan kan je daarna de halloumi bakken. Hier is ook geen bereidingsvet voor nodig: de halloumi weet zich te bakken in zijn eigen vet. Ook hier keer je best regelmatig om. Laat de stukjes daarna op keukenpapier uitlekken.

  3. De aubergine kan je grillen in de grillpan. Snijdt de aubergine dwars door. Je bekomt zo grote stukken die je makkelijk kan omdraaien in de pan! Besmeer de stukken vooraf met wat olijfolie gemengd met peper en zout. Gebruik een keukenborsteltje. Bak voor 3-4 minuten aan elke zijde met wat olijfolie in de pan.

  4. Terwijl kan je de dressing prepareren: meng de Griekse yoghurt met de kruiden. Overdrijf in eerste instantie niet, breng het op smaak door veel proeven! Ik geef als richting maten: 50g Griekse yoghurt, 1 el citroensap, 1 mespuntje mosterd dille, 1/2tl currypoeder en een paar keer draaien met de pepermolen!

  5. Tijd om de tortilla’s te gaan beleggen! Begin met een handje rucola, vervolgens de aubergine en halloumi en eindig met de grof gehakte pecannoten en dressing.




 

Are you hungry yet?

Heb je zin gekregen dit receptje zelf uit te proberen?

Hart dan zeker deze blog, laat een reactie na en vertel me wat je er van vindt!

Love to hear from you !

Tisha x

112 views0 comments

Recent Posts

See All
Post: Blog2_Post
bottom of page