top of page
  • Writer's picturebreakfastspices

TULBAND CAKE MET BANAAN EN PINDAKAAS + SUKRIN FROSTING

Updated: Oct 23, 2020

Zoveel liefde voor zoete baksels zoals deze!



Soms verdwijnen die bananen als sneeuw voor de zon, maar af en toe blijven ze ook wat langer liggen. Een weetje over mezelf: ik eet een banaan het liefst als hij nog wat groenig is. Gezien ik elke week een tros meeneem uit de supermarkt, worden ze dus voor mij soms te rijp en verwerk ik ze liever in baksels zoals deze dan ze onbewerkt zo op te eten. En die tros rijpe bananen zat duidelijk te wachten om uit de fruitmand te verdwijnen: hi, banana peanut butter cake!


Het is al lang geen geheim meer dat banaan en pindakaas goed samen gaan. Er is een heel goede reden om deze twee vriendjes wat vaker te combineren: blijkbaar zorgt de vitamine C in een banaan ervoor dat het ijzer van de pindakaas beter wordt opgenomen.

Een boterham met pindakaas en dikke plakken banaan is heerlijk, maar wat als beiden verwerkt worden in een cake? Geef mij dan de laatste optie maar!


Om het toetje helemaal af te maken, gebruikte ik Sukrin Icing. Dit is een natuurlijk product zonder kunstmatige toevoegingen. Het is de ideale vervanger voor glazuur (poedersuiker), maar dan zonder onnodige calorieën! Beter nog: het is caloriearm. Een reden te meer om mezelf wat te laten gaan met die pot pindakaas en deze cake af te maken met een pindakaas frosting en ongezoute pindanoten. Of je nu fan bent van pindakaas of niet, doet er écht niet toe. Deze cake wil je gewoon proeven, en ja daar ben ik zeker van!



VOEDINGSWAARDEN PER PORTIE (1/10):

192 kcalorieën

6.5g vetten

26.2g koolhydraten

11.1g eiwitten


--


Ingrediënten:


CAKE:

- 200g havervlokken

- 50g amandelmeel Sukrin

- 25g pindakaaspoeder

- 1 ts zeezout

- 1 ts kaneel

- 1 ts bakpoeder

- 2 bananen

- 2 el gebroken lijnzaad + 2 el lauw water (voor het ‘vegan ei’)

- 100g homemade pindakaas (je vindt het recept hier).

- 200ml amandelmelk ongezoet


FROSTING:

- 15g pindameel Sukrin

- Snuifje zeezout

- Snuifje kaneel


TOPPING:

- 25g gehakte ongezouten pindanoten


--


ZO MAAK JE HET:


  1. Verwarm de oven voor op 180 °C.

  2. Maak eerst het vegan ei: meng het lijnzaad met het water, roer goed door en laat minstens 10 minuten staan tot het een soort van ‘gel’ vormt.

  3. Pureer de banaan of prak ze tot er geen stukjes meer overblijven.

  4. Meng nu samen de banaan met het vegan ei, de pindakaas, de Sukrin Gold en de plantaardige melk. Dit kan handmatig of in een keukenblender.

  5. In een aparte mengkom voeg je de droge ingrediënten samen: het haver- en amandelmeel, de kruiden en het bakpoeder. Zorg dat er geen klontertjes meer zijn en het deeg mooi egaal onder elkaar gezet wordt.

  6. Voeg het mengsel nu toe aan het meel en meng alles samen tot een cakedeeg.

  7. Neem een taartvorm en vet deze in met kokosolie. Giet het mengsel vervolgens in de vorm en zet het in de oven voor 40 à 45 minuten.

  8. Laat de cake afkoelen terwijl je de frosting maakt. Dit doe je heel eenvoudig door de icing met de benodige hoeveelheid water te mengen. Daarna voeg je de resterende ingrediënten toe.

  9. Verdeel de frosting gelijkmatig over de cake en verkruimel er vlak daarna wat gehakte pindanoten over. Laat de icing volledig hard worden alvorens je de cake aansnijdt en serveert.




 

Are you hungry yet?

Heb je zin gekregen dit receptje zelf uit te proberen?

Hart dan zeker deze blog, laat een reactie na en vertel me wat je er van vindt!

Love to hear from you !

Tisha x


100 views0 comments

Recent Posts

See All
Post: Blog2_Post
bottom of page