top of page
  • Writer's picturebreakfastspices

SALADE MET ZELFGEMAAKTE KROKANTE KIP

Voor mij heeft alles met een bite, een streepje voor. Ik heb het graag crunchy en crispy. Ik denk bijvoorbeeld aan pindakaas waarbij er nog grote stukjes pinda’s in te vinden zijn. Snappen jullie wat ik bedoel? En zo is dat ook met kip denk ik dan: geef het een krokant jasje en het smaakt nog beter. Het pimpt je gerecht en maakt deze salade ineens 10x aanlokkelijker en leuker om te eten!

Deze krokante kipstukjes zijn gemaakt met Panko. Het is de Japanse variant van het klassieke paneermeel dat je wellicht zal kennen. Als basis voor panko wordt ook brood gebruikt, maar in tegenstelling tot het klassieke paneermeel dat wij kennen, zorgt panko voor een luchtigere en krokantere structuur. Ideaal dus als je van krokant houdt zoals ik!

Het is heel makkelijk om kip of andere vleeswaren tot zelfs groenten te paneren. Onderstaand recept kan dus op meerdere voedingsproducten toegepast worden en geeft je een goede basis om verder te experimenteren.


Ik pimpte mijn salade dus met deze krokante kip en bevestig hierbij dat salades totaal niet saai en eentonig hoeven te zijn. De lente en zomer zijn het seizoen om meer groenten te eten en volop te genieten van de Belgische oogst. Tune het vervolgens met verschillende groenten, een kaas die je niet dagelijks eet, een zelfgemaakte vinaigrette met verse tuinkruiden, of geef het een extra crunch met noden, zaden en pitten. En ahja, vergeet die kipstukjes niet want ze zijn ongelooflijk goed!


VOEDINGSWAARDEN PER PERSOON:

649 kcalorieën

30,1g koolhydraten

36,9g vetten

50,7g eiwitten

--


Ingrediënten voor 2 personen:

VOOR DE SALADE

- 1 pakje kropsla

- 1 grote avocado

- 50g parmezaanse kaas

- 2 trostomaten

VOOR DE KIP

- 300g kipfilet

-30g volkoren bloem

- 40g panko crumbs

- 1 rauw ei(wit)

VOOR DE TZATZIKI

- 100ml Griekse yoghurt 0% vet

- 1/4 komkommer

- 1 teentje look

- verse dille

- verse peterselie


--

HOE MAAK JE HET:

  1. Snijdt (of knip) de kipfilets in stukjes van de gewenste grootte.

  2. Neem 3 schaaltjes of diepe borden en verdeel hierin de bloem, de panko en het losgeklopte ei. Je kan perfect het eigeel achterwege laten, de 'kipjasje' zal zo enkel minder geel kleuren.

  3. Leg een stuk kipfilet in de bloem en zorg dat het stuk volledig bedekt is. Haal het daarna door het ei en bedek met panko aan beide kanten.

  4. Je kan de kip heel makkelijk bakken in de airfryer: zet de airfryer op 180° en bak de kip 15 minuten. Heb je geen airfryer? Dan kan het ook eenvoudig in de oven. Verdeel de stukjes kip dan op een bakplaat en verdeel er een scheutje olijfolie over. Zet in de oven op 180° voor 12-15 minuten. Draai de stukjes kip halverwege de baktijd om.

  5. Ondertussen kan je de salade voorbereiden: verdeel de kropsla over 2 schalen en snijdt de tomaten in stukjes. Verwijder eventueel overtollig sap. Snijdt de avocado in blokjes.

  6. Voor de dressing: verwijder de zaadlijsten van de komkommer en snijdt in zeer fijne stukjes. Haal de look door de lookpers en voeg beiden toe aan de Griekse yoghurt. Kruid bij met zwarte peper. Tot slot voeg je de verse kruiden toe die fijngesneden zijn.

  7. Nu is het tijd om de kip uit de oven te halen en te smullen!




 

Are you hungry yet?

Heb je zin gekregen dit receptje zelf uit te proberen?

Hart dan zeker deze blog, laat een reactie na en vertel me wat je er van vindt!

Love to hear from you !

Tisha x

164 views0 comments

Recent Posts

See All
Post: Blog2_Post
bottom of page