top of page
  • Writer's picturebreakfastspices

GRANOLA CHEESECAKE MET BESSEN

Ja hoor, het smulfestijn kan beginnen!


Ga jij genieten van het Paasfeest of heb je het misschien uitgesteld tot je weer gezellig kan samenzijn met je familie en ĂŠcht kan vieren? Hoe dan ook, dan bied ik misschien met deze cheesecake nog wat inspiratie.


Hou je van cheesecake maar heb je het toch graag op een originele, iets gezondere manier? Dan maak ik je hopelijk heel blij met deze variant. Cheesecake hoeft echt niet beladen of overladen te worden met suikers en ongezonde vetten.

Je kan het traditionele recept van cheesecake heel eenvoudig aanpassen. De cheesecake wordt al heel wat gezonder door kwark in plaats van roomkaas te gebruiken bijvoorbeeld. Cheesecake zonder kaas? Het kan wel ĂŠcht! Ik speel hier dus een beetje vals, maar gelukkig doet dat absoluut niets aan de smaak! De cheesecake wordt zo minder zwaar en dat maakt het toch iets idealer om te eten, daar waar cheesecake normaal wel een bommetje is dat wel eens op je mag kan komen te liggen. De taart wordt op deze manier ook minder rijk aan vetten en bevat meer ewitten.

De bodem is gemaakt met de 'Quaker Cruesli 4 nuts', een knapperige volkoren meergranenmix van krokant geroosterde haver, tarwe en gepofte granen. De mix wordt vervolgens aangevuld met maar liefst 4 verschillende nootsoorten: hazelnoten, paranoten, pecannoten en amandelschijfjes. De granola is heel knapperig en rijk aan smaak, wat ik een ideale basis vond voor een zomerse en vrolijke cheesecake taart.





Deze kwarktaart gaat de paastafel niet alleen opfleuren, maar ook compleet maken. De bodem is hemels knapperig en de vulling is lekker romig. De bessen versieren niet alleen de taart, ze boosten ook de smaak. Alles klopt gewoon aan dit plaatje: laten we snel beginnen bakken zodat het feest (eindelijk) kan beginnen!


VOEDINGSWAARDEN PER PORTIE (1/8):

217 kcalorieĂŤn

26g koolhydraten

8,1g vetten

7,4g eiwitten


- -


IngrediĂŤnten:

- 250g Quaker Cruesli 4 nuts

- 2 eieren

- 50g honing

- 250g Skyr yoghurt naturel

- 150g Skyr yoghurt framboos (Lidl,Milbona)

- 30g frambozen (vulling)

- 2 el stevia zoetstof

- 1 tl vanille extract

Topping:

- blauwe bessen

- frambozen

- 1 el witte chocolade druppels

- extra granola


- -


ZO MAAK JE HET:

  1. Neem de portie granola en maak de cruesli stukjes wat fijner. Heb je het liever extra fijn? Dan kan dat ook handig met de blender. Ik hen de grootste stukjes geprobeerd iets minder grof te maken en te verkruimelen. Dat ging prima met mijn vingers!

  2. Meng onder de cruesli de twee geklutste eieren en de vloeibare honing.

  3. Neem een springvorm (ca. 16-18cm) en gebruik voor de zekerheid bankfiliaal. Duw het granolamengsel stevig tegen de bodem door de onderkant van een grote lepel te gebruiken. Het is belangrijk dat de bodem volledig bedekt is.

  4. Zet de springvorm voor een kwartiertje in de oven op 170 graden.

  5. Ondertussen maak je de vulling. Deze is heel simpel. Neem een natuurlijke variant skyr en een variant met fruit (framboos) en zoet met wat jij lekker vindt. Ik liet hem vrij neutraal, maar je kan hier ook experimenteren met kruiden of siropen. Ook kan je al wat bessen onder de vulling roeren. Kies zelf maar!

  6. Verdeel de skyr over de cheesecake en laat voor minstens 2 uur in de koelkast staan.

  7. Vlak voor het serveren versier je de cheesecake met Veerse vruchten, nog wat extra Cruesli en enkele druppels witte chocolade. Yes!




Vrolijk paasfeest iedereen! 🐰


 

Are you hungry yet?

Heb je zin gekregen dit receptje zelf uit te proberen?

Hart dan zeker deze blog, laat een reactie na en vertel me wat je er van vindt!


Love to hear from you,

Tisha x


221 views0 comments

Recent Posts

See All
Post: Blog2_Post
bottom of page