top of page
  • Writer's picturebreakfastspices

DESEMPIZZA MET HAM, TRUFFEL & MASCARPONE



Wat als ik je zeg dat ik deze pizza ondertussen al 2 x exact hetzelfde heb klaargemaakt omdat ik hem zo geslaagd vond? Dit gebeurt zelden tot nooit, dus laat dit een duidelijk statement zijn van een hele enthousiaste foodie over haar eigen recept, sorry not sorry! .


Healthy pizza's zijn hot: het merk Magioni is daar hét voorbeeld bij uitstek van. Ladyboss Manon lanceerde de eerste guilt-free pizzabodems op de markt. Deze bodems zijn gemaakt met veggies waardoor je dat schuldgevoel bij het eten van een pizza gewoon achterwege kan laten!

Een tortilla als basis voor je pizza is natuurlijk ook een slimme keuze, maar wat dacht je van een desempizzabodem zoals die van Mister Kitchen? De bodem is het perfecte voorbeeld van een dunne, luchtige en knapperige bodem als basis voor jouw geplande pizzanight. Het feit dat de bodem gemaakt is van desem, dat proef je. Het maken van desem vergt heel wat anders dan een traditionele pizza of ander deegwarenproduct. Hierdoor ontstaat er een heerlijke aroma waarbij vooral de knapperigheid, stevigheid en 'volle smaak' voor mij op de voorgrond staan.

Heb je dus graag zin in iets anders? Laat die diepvriespizza netjes in de vriezer zitten en koop deze bodems, het pizzafeestje kan weldra beginnen!





VOEDINGSWAARDEN PER PERSOON (1 PIZZA):

540 kcalorieën

65.9g koolhydraten

20.7g vetten

22.8g eiwitten


- -


Ingrediënten (2 pers):

- 2 el truffel tapenade

- 60g mascarpone

- 100g champignons

- 125g ontvette ham

- 50g rucola als topping


- -


ZO MAAK JE HET:


  1. Verwarm de oven voor op 220 °C.

  2. Verwarm de mascarpone kort op een laag wattage in de microgolfoven.

  3. Bak de champignons kort in een koekenpan met wat olijfolie.

  4. Besmeer de bodems met de mascarpone. Verdeel nadien de gebakken champignons, de ham en de truffeltapenade. Kruid bij met wat grove zwarte peper.

  5. Bak in de oven voor ca. 10 tot 12 minuten

  6. Versnipper er wat rucola over vlak voor het serveren.

  7. Let the party begin!



 

155 views0 comments

Recent Posts

See All
Post: Blog2_Post
bottom of page