top of page
  • Writer's picturebreakfastspices

CRUNCHY KIPSALADE MET PINDADRESSING

De zonnestralen van de afgelopen dagen doen zo een deugd! Vinden jullie ook niet dat winters maar zonnig en koud zijn charmes heeft? De zon kan dan effectief je batterijtjes doen opladen en geeft zelfs al een beetje warmte. Dit zonnig weer vraagt om een zonnig en kleurrijk bordje volgens mij!



Tijdens de wintermaanden kan het soms moeilijk zijn om aan je aanbevolen hoeveelheid voedingsstoffen te komen. Je eet minder rauwe groenten, ruilt een sapje in voor een latte en fruit smaakt ineens ook minder goed. Vooral het aantal vitamines dat het lichaam dan binnenkrijgt, kan hierdoor flink dalen. Het helpt dan in de eerste plaats om verse groenten en fruit niet te schrappen maar net een hoofdrol te laten spelen in jouw maaltijden. Op die manier bereik je al makkelijker je aanbevolen porties groenten en fruit en krijg je voldoende Vitamine C binnen wat belangrijk is voor onze weerstand. Niet alleen voeding, maar ook de buitenlucht kan je voorzien van de nodige dosis energie. Dan hebben we het over dat zonnestraaltje waar ik eerder over sprak waardoor we Vitamine D kunnen ophalen. In totaal zijn er 12 vitamines die we via onze voeding in kleine hoeveelheden kunnen terugvinden. Ze dragen allen bij aan een algemeen goede gezondheid en doen ons dus ook tijdens een winterdipje nog steeds goed voelen.

Denk je dan toch een tekort te hebben aan vitamines, dan zijn er nog altijd de 'multivitamines' die in verschillende winkelketens te vinden zijn. Deze zijn qua kwaliteit en samenstelling zo goed als identiek, wel worden ze anders opgenomen in ons lichaam.

Ik ben persoonlijk geen voorstander van supplementen, maar neem wel extra Magnesium, dit om spierstijfheid, -trekkingen en -pijnen in mijn benen te voorkomen.


Door het zonnige weer kreeg ik zin om al een beetje de zomerse weg in te slaan en wat kleur en blijheid te creëren op mijn bord. Dit is aardig gelukt, al zeg ik het zelf.

Deze salade is laag in vetten, bevat veel eiwitten en meer dan 60% van onze aanbevolen hoeveelheid Vitamine C; een echte vitamineboost dus om het met de juiste woorden te zeggen.


Opkikkertje nodig? Maak deze voedzame salade in slechts enkele stappen!


 

VOEDINGSWAARDEN PER PERSOON:

495 kcalorieën

17,1g vetten

37,8g koolhydraten

46,4g eiwitten




Ingrediënten (2 pers):

- 300g kipfiletreepjes

- 1/2 zakje crispy chicken (Santa Maria)

- 1 mango

-verse koriander

- pakje kropsla

- rauwkostmix met rode biet

- 1 limoen

- 30g ongezouten pindanoten

- 1 el geroosterd kokosschaafsel

VOOR DE DRESSING:

- 1 el chilisaus

- 1 el pindakaas (100%)

- limoensap


- -


ZO MAAK JE HET:

  1. Meng de helft van het zakje Crispy chicken met 1 eetlepel olijfolie. Voeg naar wens extra kruiden toe: paprikapoeder, tex mex kruiden, currypoeder. 

  2. Wentel de kipfilet in de kruidenmix en verdeel op een bakplaat. 

  3. De kip mag nu de oven in: bak in 15 minuten op 200 graden goudbruin en krokant. 

  4. Snijdt ondertussen de geschilde mango in blokjes en hak de pinda’s. 

  5. Maak de saus door simpelweg alle ingrediënten met elkaar te mengen. Proef en kruid zo nodig bij. 

  6. Beleg een ruime schaal met de slabladeren en verdeel de andere rauwe groenten hierover. Als laatst mag de mango en de krokante kipstukjes aan de schaal toegevoegd worden. Pers nog wat limoensap over de salade.

  7. Gebruik de saus als dipsaus of als dressing om over de salade te verdelen. 

  8. Serveer direct. 



 

Are you hungry yet?

Heb je zin gekregen dit receptje zelf uit te proberen?

Hart dan zeker deze blog, laat een reactie na en vertel me wat je er van vindt!

Love to hear from you !

78 views0 comments

Recent Posts

See All
Post: Blog2_Post
bottom of page