top of page
  • Writer's picturebreakfastspices

COUSCOUS SALADE MET RIVIERKREEFTJES EN KORIANDERMAYO



Ik ga de laatste tijd 'lekker' met het delen van hartige gerechten voor jullie. Ik noem mezelf dan wel een breakfastqueen, maar ook voor lunch als dinner staat er zelden hetzelfde gerecht op het menu. Deze couscous salade maak je in nog geen 15 (!) minuten en gaat ideaal bij deze zonnige dagen waar je maximaal van het zonnetje kan genieten en geen tijd hoeft te verspillen in de keuken om jezelf toch van een gezonde maaltijd te kunnen voorzien.


Er is niets moeilijk aan het maken van deze salade. Terwijl de zoete aardappelen koken en de couscous welt, maak je de mayo om je salade van een extra frisse toets te voorzien. De aardappelen moeten best even koken, maar om extra tijd te besparen kan je ineens een grote portie koken en bewaren voor de volgende dagen in de koelkast.

Wist je dat zoete aardappel ook perfect kan gebruiken in je oats, smoothies of zoete baksels? Ik probeerde het inmiddels al verschillende keren en het resultaat is steeds verrassend!

Ik deel hieronder enkele van mijn creaties ter inspiratie:


Als de zoete aardappel dus al van tevoren gekookt is, neemt dit gerecht amper een kwartier preparatie in beslag. Hierdoor geniet je extra lang van de zon op je snoet!



 

VOEDINGSWAARDEN PER PERSOON (1/2):

562 kcalorieën

68.7g koolhydraten

19g vetten

23.9g eiwitten


--


Ingrediënten (2 personen):


- 100g volkoren spelt couscous

- 200g komkommer (ongeveer ½ komkommer)

- 1 avocado

- 300g zoete aardappelen (2 middelmatig grote stuks)

- 150g rivierkreeftjes

VOOR DE DRESSING:

- 1 el light maynoaise

- Scheutje vers citroensap

- Enkele blaadjes verse koriander

- Zwarte peper

- Gemalen gemberpoeder


--


ZO MAAK JE HET:


  1. Kook de zoete aardappel: ik doe dit altijd met de schil nog aan en kook ze in zijn geheel in een ruime kookpot met water en zout. De aardappel zou gaar moeten zijn als je vlotjes met een vork doorheen de schil kan prikken. Laat even afkoelen. Vervolgens verwijder je de schil van de zoete aardappel en snijd je hem in grove stukken.

  2. Bereid de couscous volgens de aanwijzingen van de verpakking. Ik laat couscous altijd wellen in plaats van het te koken. Het gaat naar mijn gevoel veel beter. Kijk de hoeveelheid water na dat je nodig hebt (dit is meestal 1 ½ de hoeveelheid couscous). Laat het water koken met een waterkoker en giet het over de couscous. Dek het kommetje af voor +/- 5 minuten en je couscous zou klaar moeten zijn! Meng de couscous vervolgens met een scheutje olijfolie of olie naar voorkeur (amandel-, walnoot- of lijnzaad olie is ook lekker!).

  3. Maak de dressing: gooi alles in de blender of gebruik een staafmixer. Kruid bij naar wens.

  4. Schil en snijdt de avocado, alsook de komkommer in stukjes.

  5. Nu enkel nog je favoriete servies bovenhalen en dresseren maar!



 

Are you hungry yet?

Heb je zin gekregen dit receptje zelf uit te proberen?

Hart dan zeker deze blog, laat een reactie na en vertel me wat je er van vindt!

Love to hear from you !

Tisha x

192 views0 comments

Recent Posts

See All
Post: Blog2_Post
bottom of page