top of page
  • Writer's picturebreakfastspices

CHAI SPICED WENTELTEEFJES

Eigen aan de herfst, zijn de warme pasteltinten die ons een innerlijk warm gevoel geven en doen verlangen naar knusse momenten in de zetel onder een dekentje met één van onze favoriete films op. De dagen worden korter en het weer wordt somberder, ook dit alles is onderdeel van de charmes die de herfst met zich meebrengt. Daarnaast hebben we deze maanden een hele boel om naar uit te kijken; Halloween, Sinterklaas, Kerstmis, .. Kan jij hier ook zo van genieten? Ik wel! En nog net dat tikkeltje meer op een weekendochtend met dit heerlijk herfstig getint ontbijtje. En nee hoor, je hoeft écht niet te wachten tot het weekend is om deze heerlijkheid zelf te ontdekken.





Na een herfstige wandeling en het rapen van noten en kastanjes, is het tijd om jezelf terug op te warmen. Dit lijkt mij ideaal met een warme drank en een stukje cake (tip: probeer mijn carrot cake recept!) , maar ook deze klassieker weet mijn lichaam op de juiste manier weer op te laden. Door de spicy kruiden die dit ontbijtje typeren, wordt je niet alleen vrolijk, het is ook echt bewezen dat het goed is voor je gezondheid. Zo blijkt bijvoorbeeld kaneel een ontstekingsremmende werking te hebben.

Het is meer passend als ontbijt, maar het kan ook perfect als tussendoortje. Ideaal als je veel brood over hebt en hier niet meteen iets mee kan. Zo gaat verloren brood niet écht verloren maar krijgt het nieuw leven in dit herfstig verloren brood receptje. ;)

Geef ook een korstje aan de vogeltjes buiten, maar probeer vast & zeker dit recept uit!


Kennen jullie chai latte? Laat mij dit drankje dan even introduceren. Het is eigenlijk een theevariant, met name een zoete romige thee die meestal wordt geserveerd met melk in plaats van water. Het is mijn favoriet ten allen tijden, nog lekkerder als thee, en zeker lekkerder als koffie. Het recept kent vele varianten maar de hoofdingrediënten zijn het fundament van de thee; een specerijenmix op basis van o.a. kardemom, kaneel, gember en nootmuskaat. Soms worden nog andere smaakmakers toegevoegd bv. honing, vanille of chocolade of wordt er groene thee gebruikt als basis. Het kan zowel warm als koud gedronken worden, maar vandaag gebruiken we de warme variant als basismengsel om onze wentelteefjes te bereiden.



Ben je benieuwd? Deze wentelteefjes zijn gemaakt van haverbrood gedrenkt in chai latte en ei, met een zoete topping van kokosyoghurt, bramen, speculaas & pindapasta met kokos en ahornsiroop.


VOEDINGSWAARDEN VOOR 1 PERSOON:

628 kcalorieën

24,8g vet

78,6g koolhydraten

27g eiwit


DIT HEB JE NODIG:

- 3 sneetjes oud (haver)brood

- 1 rauw ei

- kokosolie

- kaneel

- chai latte:

120 ml ongezoete amandelmelk en je favoriete chai latte merk

topping:

- mijn topping: zie hierboven

- andere toppings:

  • banaan, pecannoten, ahornsiroop

  • gebakken appel, appel-kaneel kwark, amandelpasta

  • bessencompote, Griekse yoghurt, stukje witte chocolade

  • aardbeien, bolletjes gezond ijs, stukje pure chocolade

- - -


ZO MAAK JE HET:

1. Maak de chai latte en laat afkoelen.

2. Klop ondertussen het ei los in een diep bord.

3. Haal de boterham eerst door de chai latte en daarna door het ei.

4. Verhit wat kokosolie en bak de boterham goudbruin.

5. Bestrooi met je favoriete toppings en serveer warm.

6. Krijg je niet genoeg van de chai latte smaak? Maak een extra exemplaar om er bij te serveren!




 

Are you hungry yet?

Heb je zin gekregen dit receptje zelf uit te proberen?

Hart dan zeker deze blog, laat een reactie na en vertel me wat je er van vindt!

Love to hear from you !

43 views0 comments

Recent Posts

See All
Post: Blog2_Post
bottom of page